Jednym z najpopularniejszych rodzajów reklamowych słodkości są krówki. Produkt ten większości z nas kojarzy się z czasami dzieciństwa. Takimi cukierkami zajadają się zarówno małe dzieci, jak i dorośli. Doskonale sprawdzają się one w roli upominku dla gości odwiedzających nasze stoisko podczas branżowych eventów takich, jak konferencje czy targi. Umieścić można je także na recepcji i częstować nimi osoby przychodzące na spotkanie do siedziby naszej firmy. Krówki z powodzeniem dołączać można także do składanych przez klientów zamówień, traktując je w charakterze miłego, darmowego upominku. Jak samodzielnie przygotować te, kultowe już, słodycze? Oto sprawdzony przepis. Zapraszamy do lektury!Aby przygotować krówki reklamowe, potrzebne będą następujące składniki: 150 gramów masła, 200 mililitrów śmietany kremówki, 200 gramów cukru (gdy zależy nam, aby były one bardziej kruche, warto dodać jeszcze 100 gramów), 1 laska wanilii oraz masło do wysmarowania formy.
Jak krok po kroku przygotować takie krówki reklamowe? Najpierw wkładamy masło do garnka, dodajemy cukier i podgrzewamy aż do momentu, gdy cukier się rozpuści. Naczynie musi być dosyć duże – w czasie gotowania masa może bowiem wykipieć. Następnie dodajemy śmietanę kremówkę oraz rozciętą laskę wanilii. Podgrzewamy mieszając, aż do powstania gęstej masy. Jak poznać, że masa jest już gotowa? Rozpoznać można to po tym, że wylana na talerzyk kropla masy będzie zastygać. Następnie wyjmujemy laskę wanilii, masę przekładamy do miski i ucieramy, aż odrobinę przestygnie. Ostatni etap to wylanie jej na blachę wysmarowaną masłem.
krówki reklamowe mogą być bardziej miękkie i przyjmować formę ciągutek lub mieć postać nieco twardszą. Przyrządzając je samodzielnie, możemy zdecydować, jaka ma być ich ostateczna forma. Słodkości tego typu dostępne są w wielu różnych wersjach smakowych. Do wyboru są między innymi kakaowe, waniliowe czy kokosowe. Bardzo ciekawie smakować będą również krówki, do których dodano odrobinę posiekanych orzechów lub ziaren sezamowych.